Online Demonstratievideo

Een online demonstratievideo is een soort van bedrijfsfilms die dient als presentatie van producten en diensten. Een demonstratievideo is een online video die zowel op uw eigen website als op youtube kan worden geplaatst. Een demonstratie video levert een grote bijdrage om een product of dienst op een goede en professionele manier te presenteren in de markt en is tevens belangrijk om het vertrouwen van de consument te vergroten.
Het overbrengen van vertrouwen is zeer belangrijk voor de verkoop van online producten. Veel consumenten overwegen echter om producten online te kopen omdat de `drempel` als het ware te hoog is. Veel consumenten zijn het echter niet gewend om producten via het internet aan te schaffen. De oplossing om deze `drempel` te verlagen duidt op een online demonstratievideo. Uit onderzoek is gebleken dat beelden meer zeggen dan woorden. Tevens kost het minder energie om een video te bekijken en blijven de beelden beter hangen in het brein van de consument.
Een demonstratievideo is belangrijk voor het uitstralen van vertrouwen, de goede indruk die men achterlaat en de professionaliteit van het bedrijf.

Een belangrijke aanleiding voor het inzetten van een online video is het verhogen van conversies van nieuwe producten in de markt. Door een goede demonstratie video kan de conversie van ieder willekeurige website met 30 tot 50% verhoogt worden. Consumenten hebben vertrouwen in het bedrijf en zullen eerder geneigd zijn tot het overgaan van een aankoop.

Referenties
Recent project